Skip to content

De dag na de HT-Roeirace wordt er in de haven van West-Terschelling door ongeveer 20 roeiteams gestreden om wie het verst komt met roeien aan het elastiek. Door zoveel mogelijk kracht te zetten en vaart te maken probeert elk team het elastiek maximaal uit te rekken. Dit is Bungeeroeien, leuk om te doen, maar ook superleuk om naar te komen kijken!

Wanneer?
Zaterdag 11 mei

Hoe laat?
14.00-16.00 uur

Waar?
De haven van West-Terschelling

Ontstaan bungeeroeien

Nadat het afgelasten van de HT in 2013 bekend was gemaakt, ontstond bij een paar roeiers het idee om als alternatief een bungeeroei-evenement te gaan houden in de haven van West-Terschelling. De Stichting Roeisloep “Stad Kampen”, die het bungeeroeien heeft uitgevonden en het meerdere malen per jaar door het hele land heen organiseert, zorgde ervoor dat o.a. het bungee-elastiek naar Terschelling werd gebracht. De Terschellinger roeivereniging stelde op haar beurt de sloep Doeke Doeksen ter beschikking, aangezien de Stad Kampen nog altijd in Harlingen lag. Zodoende konden op zaterdagmiddag diverse roeiteams de strijd aangaan en proberen het bungee-elastiek al roeiend zo ver mogelijk uit te rekken. Het “Bungeeroeien HT” bleek een groot succes; een nieuwe traditie was geboren!

Prijzen 2024

Voor zowel voor de heren als dames zijn er 3 prijzen te winnen!

Inschrijven bungeeroeien?

(Alléén voor deeldemers aan de HT-Roeireace.)

Het bungeeroeien op 11 mei is alleen voor teams die deelnemen aan de HT-Roeirace 2024. Dit jaar kunnen maximaal 18 teams zich aanmelden. Mochten er na 18 teams nog meer aanmeldingen zijn, dan komt het team op de reservelijst. Vol = vol.

Nogmaals: alleen deelnemende roeiteams aan de HT-Roeirace 2024 kunnen zich inschrijven.
Deze teams kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar:

mauritsvanrozen@hotmail.com

Belangrijk om te weten:

Gaarne in de mail vermelden:

  • Dames, heren of gemengd team (gemengd wordt ingedeeld bij de heren)
  • Naam van het roeiteam
  • 06-nummer en naam van de contactpersoon

6 roeiers en ‘een stuur’
Een team bestaat uit 6 roeiers en er gaat een stuurman mee om de sloep goed recht te houden om schade aan de riemen en sloep te voorkomen.

Doeke Doeksen
De sloep die we gebruiken is de “Doeke Doeksen”. Verdere organisatie wordt verzorgd door de leden van de “Stad Kampen”.

Niet springen!
Omdat in voorgaande jaren wat schade is ontstaan aan de sloep het dringende verzoek om in al jullie enthousiasme toch een beetje aandacht hiervoor te hebben. Spring niet in de sloep! Dit om schade te voorkomen.

Programma
We starten met de heren / gemengde teams om 14.00 zorg dus dat je 13.50 aanwezig bent. Ieder team roeit 2 keer. Deze afstanden worden bij elkaar opgeteld. Vervolgens komen de dames aan de beurt en roeien ook 2 keer.

Damesteams
In voorgaande jaren, hebben zich nooit meer dan 4 damesteams aangemeld en dan geldt de volgende procedure: De damesteams roeien 3 keer. De beste 2 afstanden tellen. Dus dit is ook direct de uitslag. Als de damesteams klaar zijn, worden de beste 4 teams van de heren / gemengd bekend gemaakt.

Finale
Anders dan andere jaren worden de afstanden niet bekend gemaakt, dit om te zorgen dat het tot het laatst spannend blijft. De beste 4 teams van de heren roeien 1 keer in de finale. Dit is de einduitslag. De prijsuitreiking is gelijk nadat de laatste finale is geroeid op de steiger ter plaatse. Zowel voor de heren (of gemengd) en de dames zijn er drie prijzen te verdienen.

Biertje!
Zoals ieder jaar is dit evenement kosteloos maar mocht je iemand van de organisatie tegen komen de meeste lusten wel een biertje en zullen dit gebaar zeker waarderen.

Back To Top