Skip to content

Informatie voor volgschepen voor toelating haven Terschelling

In verband met werkzaamheden is de invaartbreedte van de haven ter hoogte van de tijdelijke veerbootinrichting versmald tot 24 meter. De foto is bij hoogwater genomen en aangezien het de voorspelling is dat de waterstand – 133 cm t.o.v. N.A.P. kan worden blijft er dus niet veel breedte over daar ter plaatse.

Geduld betrachten

Als gevolg hiervan zullen alle volgschepen (dus ook die van de jachthaven) meer geduld moeten betrachten voordat zij de haven van Terschelling in mogen varen. De havenmeester geeft aan wanneer u de haven kan binnen varen. De havendienst houdt nauwlettend in de gaten wanneer een volgschip wordt toegelaten en daarna vlot naar zijn ligplaats kan varen. Uit ervaring weten we dat het anders lastig wordt om de sloepen t.h.v. de Regina Andrea vlak voor het eerste sloependok te laten finishen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dus wij rekenen op jullie medewerking en wacht op je beurt.

Toezicht

Voor de ingang van de haven Terschelling zorgt het patrouillevaartuig P 85 van de Politie Landelijke Eenheid voor de regulering. Zij zullen er streng op handhaven dat alle volgschepen de instructies van de havenmeester(s) goed opvolgen.

Meer nieuws

Uitslag bungee roeien HT2024

Back To Top